Trailers

Wij zijn officieel Pega dealer en kunnen uit het ruime assortiment van Pega alles leveren.
Aanhangers / Trailers:
Volgens de wet is het zo dat een aanhanger inclusief lading, van 750 kg of meer, geremd moet zijn en een eigen kenteken moet hebben. Nog steeds rijden er combinatie’s rond boven dit gewicht die niet geremd zijn en niet voorzien van een kenteken. (Amerikaanse trailer). Vaak wordt dit risico gelopen, de kans dat iemand aangehouden wordt is niet groot en de bekeuring is klein.
Waar vaak niet aan gedacht wordt is dat de kans dat de verzekering uitbetaald bij een ongeluk ook heel klein is.
Houdt rekening met dat beneden de 750 kg uw trailer niet gekeurd en geremd hoeft te zijn, maar niet iedere auto een ongeremde trailer van 750 kg mag trekken.


Wat mag en wanneer:
Voorbeeld 1: Ledige massa motorvoertuig: 700 kg, Toegestane maximum massa aanhangwagen: 730 kg
Vereist: rijbewijs B, Reden: aanhangwagen is lichter dan 750 kg.


Voorbeeld 2: Ledige massa motorvoertuig: 750 kg, Toegestane maximum massa aanhangwagen: 950 kg
Vereist: rijbewijs BE, Reden: toegestane maximum massa aanhangwagen is meer dan 750 kg en tevens meer dan de ledige massa van het motorvoertuig.


Voorbeeld 3: Ledige massa motorvoertuig: 2.800 kg, Toegestane maximum massa aanhangwagen: 850 kg
Vereist: rijbewijs BE, Reden: toegestane maximum massa aanhangwagen is meer dan 750 kg en de totale combinatie is zwaarder dan 3.500 kg.


Voorbeeld 4: Ledige massa motorvoertuig: 2.800 kg, Toegestane maximum massa aanhangwagen: 740 kg
Vereist: rijbewijs B, Reden: toegestane maximum massa aanhangwagen is minder dan 750 kg.


Voorbeeld 5: Ledige massa motorvoertuig: 1.600 kg, Toegestane maximum massa aanhangwagen: 2.000 kg
> Vereist: rijbewijs BE, Reden: toegestane maximum massa aanhangwagen is meer dan dan de ledige massa van het motorvoertuig en de totale combinatie is zwaarder dan 3.500 kg.


Voorbeeld 6: Ledige massa motorvoertuig: 1.450 kg, laadvermogen motorvoertuig 600 kg, Toegestane maximum massa aanhangwagen: 1.430 kg
Vereist: rijbewijs B, Reden: toegestane maximum massa aanhangwagen is minder dan de ledige massa van het motorvoertuig en de totale maximum massa van de combinatie is minder dan 3.500 kg.


Voorbeeld 7: Ledige massa motorvoertuig: 1.650 kg, laadvermogen motorvoertuig 750 kg, Toegestane maximum massa aanhangwagen: 1.425 kg
Vereist: Rijbewijs BE, Reden: Hoewel de toegestane maximum massa van de aanhangwagen minder bedraagt dan de ledige massa van het motorvoertuig, bedraagt de toegestane maximum massa van de totale combinatie bedraagt meer dan 3.500 kg.